Bilim ve Teknik

Resim ekle
üyeliksiz yorumlar anonim kullanıcı olarak gözükecektir, bildirimler için Giriş yapabilirsin.

Bilim ve Teknik yorumları

Yeni Eski Beğeni Puan Ara
  • Gc 31-03-2011
    çin'de geliştirilen üç boyutlu yüz tanıma sistemi, teknolojisiyle bir ilk olma özelliğini taşıyor.


    çin’de önde gelen bir teknoloji firmasının imzasını taşıyan üç boyutlu yüz tanıma sistemi, çalışma esası açısından alışılagelenden farklı. eski sistemler, bir sunucuya ya da bir bilgisayara bağlıyken, geliştirilen yeni sistem bağımsız çalışır nitelikte.

    söz konusu cihaz bilgisayardan bağımsız çalışıyor, işletim sistemi daha basit ve boyut olarak daha küçük...

    eski sistemlere kıyasla maliyeti de düşük. yani, geliştirilen bu yeni sistem, yaygın kullanıma olanak sağlar nitelikte.

    teknolojik özelliklerine gelince, sistem, ışığa da ihtiyaç duymuyor, karanlıkta bile bir yüzü bir saniyeden kısa süre içinde inceleyerek tanıyor.

    üstelik, üretici firmaya göre, sistem, tek yumurta ikizlerini bile ayırtedebiliyor, maskelerle kandırılması da mümkün değil.

    üç boyutlu yeni yüz tanıma sistemi, sadece çin’de değil farklı ülkelerde kullanılmaya başlanmış durumda.

    cihazın fiyatı ise, sistemin kapasite durumuna göre değişiyor. örneğin sistemde bin 400 civarında kullanıcının bulunması durumunda fiyat 750 doları geçiyor.

    yüz tanıma sistemi, sadece güvenlik amaçlı kullanılmıyor. çalışanların işe zamanında gelip gelmedikleri ya da çalışma saatlerinde başka birimlerde vakit geçirip geçirmedikleri de denetlenebiliyor.




  • Gc 31-03-2011
    vücut hareketleri ile şarj teknolojisi geliştirdi.


    georgia teknoloji enstitüsü'nde görev yapan bilim adamları deyim yerindeyse ar-ge'nin dibine vurdu, vücut hareketleri ile şarj teknolojisi geliştirdi.

    atlanta'daki georgia teknoloji enstitüsü'nde görev yapan bilim adamları ; normal vücut hareketlerinden ortaya çıkan enerjiyi, kullanarak taşınabilir cihazları çalıştırabilecek miktarda enerjiye dönüştürmeyi bir şekilde başardı. taşınabilir elektronik cihazları ya da enerji ihtiyacı duyan kulak pili gibi medikal cihazları şarj etmede büyük faydalar sağlayacak olan teknoloji henüz başlangıç aşamasında. çığır açacak bu teknolojinin varacağı nokta ise bataryasız taşınabilir elektronik cihazlara kadar gidecek. nanojeneratörlerle çinko-oksit bileşimi kullanılarak enerji üretmeyi sağlayan teknolojiyi yaratan ekibin lideri dr. zhong lin wang'a göre kalp atımından bile elektrik enerjisi üretmek mümkün olacak

Bilim ve Teknik ilanları

Bilim ve Teknik için satılık ilanı girilmemiş

Ücretsiz Bilim ve Teknik ilanı ver

TL
Resim ekle
Bu sayfa Bilim ve Teknik kullananlar tarafından oluşturulan Bilim ve Teknik kullanıcı yorumları ve incelemeleri içerir. Bilim ve Teknik nedir? nasıldır? özellikleri nedir? Bilim ve Teknik kullanan var mı? alınır mı? , tavsiye eder misiniz? fiyatları nasıldır? Bilim ve Teknik şikayetlerini ve sorularını içerir.