Otomatik araba nasıl kullanılır

otomatik araba nasıl kullanılır
2 kullanıyorum
Resim ekle
üyeliksiz yorumlar anonim kullanıcı olarak gözükecektir, bildirimler için Giriş yapabilirsin.

Otomatik araba nasıl kullanılır yorumları

Yeni Eski Beğeni Puan Ara
  • Anonim Kullanıcı 16-06-2017
    P R N D 2 L(vitesin üzerinde düğme over drive 3 ncü vitesin üstüne çıkmaz) 3d bölumune cekerseniz vitesi yine over drive islemi gorur. Bu kimi araclarda 3 2 1 seklindede olabilir ozellikle amac yokus assagi inerken vitesi istediginiz aralikta sabit tutmak ve motor kompresyonunu arttirmaktir. Arac hizi sayet vites araliklarindan fazlaysa vitesi secseniz bile yavasliyana kadar o vitese gecmez. Ayni durum yavas giderkende gecerli diyelimki 3 d yi sectiniz ve araba yavas gidiyor arciciniz uygun hiza ve devire gelmedikce o vitese gecmez. Kullanimda dikkat edilecek noktalar: hizli kalkiş, rampada once p konumuna alip sonra el fireni cekme yuku sanzimana bindirir,hareket halindeyken geri vites veya P konumuna almaya calismak,duzenli bakim
  • rosetta 28-05-2016
    bu arada vites kolunun üzerinde baş parmak hizasında olan bi buton vardır şanzımanı olası yanlış kullanımlarda korumak için koyulmuştır. Dden Rye Pye geçişte basmak lazımdır...
  • rosetta 28-05-2016
    Soru basit gözükse de aslında detaya inice sayfalar dolusu şey yazılabilir. Tabi ben o kadar abartmayacağım...
    Otomatiklerde tek sağ ayak kullanılır. Sol ayağı frende tutup sağ ile gaz kontrol etmeye kalkarsanız benim ilk deneyimimdeki gibi hızlı dur kalklar yaşarsınız. Sol ayak frene alışmamıştır çünkü. Gaza alışmada sorun yaşamazsınız. otomatikler genelde frenden çektiğinizde gitmeye meyillidir buna da zamanla alışırsınız.
    Tam otomatik, CVT, yarı otomatik dsg vs... bunlar alışma sürecinizden çok aracın sürüş karakterine etki eden farklılıklar olduğu için otomatiğin cinsi alışma sürecinizi çok etkilemez. Tek etkileyebilecek şey. Tam otomatikler yokuşda kaydırma yapmazken, CVT bi miktar esneyebiliyor(bu benim deneyimlediğim city'de böyleydi en azından) yarı otomatik denen debriyaja bir elektronik kontrol ünitesi vasıtasıyla bir motorla müdahele eden sistemlerde geri kaçırma olabiliyor. Aracın donanımındaki yokuş kalkış desteği varsa o ayrı tabi....Bir de bazı otomatiklerde vitesi P yani park konumuna almadan anahtarı vermez, ya da frene basılı değilken marşı basmaz.

    Son olarak vites kolundaki D-S-P-N-Rgibi harflere gelecek olursak.
    D drive yani normal ileri yönde sürüş vitesi.
    R reverse yani geri vites
    N- neutral yani boş vites
    P-park yani park vitesi(araç durunca p ye almak gerekir.
    S-Sport mod yani hızlı sürüşler ve dolu gazla gitmek gereken durumlarda devri yüksek tutmya çalışarak özellikle ara hızlanmalarda hızlı tepkiler verir. yüksek devirlerde vites değiştirir.
    M- manuel (tiptironic diye bilinir) vitesi kullanıcı kontrolüne alabildiğiniz modun seçim harfi.
    M ile seçimi direksyon arkasındaki kulakçıklarla ya da vites kolunda artı eksi yazan kısımlarla vitese elle kendiniz müdahele edebilirsiniz. Ayrıca yine bazı otomatiklerde aracın cinsine şanzımanın tipine göre değişir tabi. M moda almadan da bu artı eksiler aktif olabilmektedir. Son olarak çoğu otomatik araç M yani manuel modda bile sportif sürüşe çok uyum sağlayamamaktadır(gerçek spor araçların otomatikleri hariç) mesela 7bin çevirebilen bir araç 4000 devirde manuel modda giderken vites küçültmek için -ye bassa bile (devir kurtardığı halde) vitesi küçültmemekte.Aynı şekilde çok düşük devirli kullanımda iniş dahi olsa manuel mod la vitesi dilediğiniz gibi büyütemeyebilirsiniz. Ve en son olarak şimid aklıma gelen bi detay ivmeli bir hızlanma istediğinizde mesela araç sollamak gibi, araç yüksek motor devrine ihtiyaç duyar. sizde bu düşük devirle gidiyor şimdi sollarken sıkıntı yaşarım deyip illa ki manuele almanız gerekmiyor. Artık çoğu modern otomatikler gaz pedalının konumuna göre vitesi hızla gerektiğinde 2-3 vites birden düşürebiliyor. Tek yapmanız gereken güvenli sollama manevraları için gaza gerekirse sonuna kadar basarak gerisini şanzımana bırakmanız gerekmekte...
    • dea • 15-09-2016
      Otomatik araba nasıl kullanılır? sorusuna en detaylı cevap bu olabilirdi... Teşekkürler...
  • frederik 28-05-2016
    garip bir soru gibi gözükse de cidden vitesli araçtan geçişte zorlanma olabilir gibi hissettim. özellikle sol ayağın debriyaj alışkalığı yüzünden frene bolbol basılabildiği söyleniyor. ayrıca gaz ayarı da nasıl olmalı ani hızlanmalar nasıl sağlanır hiç kullanmadığım için bilemedim. sorunun cevabı da umarım soru kadar basittir :)

Otomatik araba nasıl kullanılır ilanları

Otomatik araba nasıl kullanılır için satılık ilanı girilmemiş

Ücretsiz otomatik araba nasıl kullanılır ilanı ver

TL
Resim ekle
Bu sayfa otomatik araba nasıl kullanılır kullananlar tarafından oluşturulan otomatik araba nasıl kullanılır kullanıcı yorumları ve incelemeleri içerir. otomatik araba nasıl kullanılır nedir? nasıldır? özellikleri nedir? otomatik araba nasıl kullanılır kullanan var mı? alınır mı? , tavsiye eder misiniz? fiyatları nasıldır? otomatik araba nasıl kullanılır şikayetlerini ve sorularını içerir.