Citroen Xantia

Citroen Xantia
20 kullanıyorum
Resim ekle
üyeliksiz yorumlar anonim kullanıcı olarak gözükecektir, bildirimler için Giriş yapabilirsin.

Citroen Xantia yorumları

Yeni Eski Beğeni Puan Ara
  • Anonim Kullanıcı 28-01-2022
    Kardeşler, 94 model alınır mı? Kronik bir aksayan var mı ya da nesini sorgulamalıyım özellikle alırken? Teşekkür ederim ilginiz için şimdiden
  • Anonim Kullanıcı 04-12-2021
    Salam man citroen xantia lavazem varom
  • üye2705 23-06-2021
    Arkadaşlar herkese merhaba arabamdan çok memnunum çok konforlu çok güzel fakat 2 gün önce araba bir anda yere oturdu ve bu parçanın çıktığını farkettim bilgisi olan var mı ? Adı nedir ? Ne iş görür ? Xantia 2.1 turbo dizel aracım 1998 model
  • e30cu 15-09-2016
    Ustelik bu havali sistemin sorunsuzlugu basarili. Hava borulari siferler valfler gibi temel bilesenler sistemi olusturuyor. Ustasini buldu mu her sorunun cozumu kplay. Ayrica bakim maliyetleri dusuk. Simdi bir range ya da touregin havali sistemi bozulsa 5000den acilis yapiliyor.
  • e30cu 15-09-2016
    Tum xantialar havali amortisorluydu ama c5lerin sadece bazi modelleri havali. Havali amortisor sistemi gunumuzdeki havali sistemli bircok araca gore daha basit bir sistemdi ama kesinlikle etkili ve basariliydi.
  • e30cu 15-09-2016
    Uzun yolda çok konforlu bir araç ama ses yalıtımı yetersiz . Birde içerde tıkırtısı çok.
  • Anonim Kullanıcı 30-07-2016
    O zaman temiz bir activa alıp 215 45 17 conti sport contact 5 takacaksın. Off tadından yenmez.
  • elise111s 07-06-2016
  • elise111s 07-06-2016

    citroen xantia kullanıcı yorumları resim


    citroen xantia kullanıcı yorumları resim

    Link
    azot dolu yeşil küreler süspansyonun temel taşları. Ortadaki küre araç dengesi ile ilgili ayarlamayı yapıyor. Sadece gelişmiş modellerde var.


    Şimdiki C5'lerin atasıdır. Üstelik C5lerin 2 litre altı motorlu versyonlarında havalı sistem yokken tüm Xantialar havalıydı.
    Araç kullandığım dönemde hiç sorun çıkarmadı ki bunda temiz kullanılmış ilk elden ve daha 110000km olması etkilidir elbette.

    Xantia denilince akla meşhur süspansyon sistemi. Bu özel süspansyonu ile araç uçan halı gibi süzülerek ilerlemekte, üstelik ani frenlerde öne yığılmamakta, yüke göre yüksekliğini otomatik ayarlamakta ve de virajlarda yana yatması minimumda tutularak muhteşem viraj kabiliyetine sahip olmakta. Tabi ki 4 kademe yükseklik ayarını da eklemek lazım ama en alçak v servis ayarı diye geçer uzun kullanım tavsiye edilmiyor.

    Model yıllarına göre süspansyon sistemi bazı detay farklara sahip olmuştur. 1993-1995 arası baz modellerde hidropnömatik sistem. Üst modellerde ise Hydractive 1 adı verilen bilgisayar kontrollü süspansiyon sistemi sunuldu.
    95 sonrasında üst modellerde hydractive 2 ve opsiyonel olarak activa isimli en gelişmiş sistem sunuldu.

    Aracın iç genişliği çok çok iyi özellikle arka diz baş omuz mesafeleri sorunsuz. Süspansyon sistemi de bakımları zamanında yapıldıkça çok da bakım istemiyor. sorunsuz sadece artık yenileri kalmadığından bu sistemin çok kurcalanmamış kaçaksız olup olmadığı iyi kontrol edilmeli. Sistem kabaca 4 adet hava yani azot gazı dolu küre "sifer(sphere) deniyor" den oluşmakta ve bu küreler özel bir mineral yağ sistemiyle desteklenmekte. Yani helezon yay ve diğer klasik süspansyon tüpleri bu araçta yok. Kabaca havalı amortisör diyebiliriz yani.

    Aracın bendeki modelinde şifreli çalıştırma vardı. araç şifresini vites kolu önündeki tuşlarla girmeden araç çalışmıyordu. Araç süspansyon olarak çok konforlu olsa da günümüz avrupa araçlarına kıyasla ses yalıtımı çok iyi değil. 2.litre benzinli motorun performansı çok iyi tüple uyumu sorunsuz. Ve yakıtı özellikle uzun yolda çok iyi. Bendeki düz vitesti ama otomatikleri de var ve pek tavsiye edilmediğini duydum.

    Genel olarak araç çok başarılı ve TR'de kıymeti bilinmemiş araçlardan. Temizini bulursam yine almayı düşündüğüm bir araç.

    Bu arada aracın 2.el karnesi de çok başarılı paslanmaya karşı çok dirençli çok korunaklı bir kaportası var ve genel arıza istatistiklerinde de arıza çıkarma oranı düşük bir araç.


    citroen xantia kullanıcı yorumları resim


    citroen xantia kullanıcı yorumları resim

    Son olarak bir ara opsiyonel olarak satılan Xantia Activa'ya ayrı bir paragraf açmak istiyorum(üstteki 2 fotoğraf) çünkü zamanında şu araç yol tutuş limitlerini test etmek için yapılan kukalar arası sağ sol manevralarda. Porsche 911 gt2 2.sıradaydı. Çünkü 1.sırada Xantia Activa vardı. (nokta)

Citroen Xantia ilanları

Citroen Xantia için satılık ilanı girilmemiş

Ücretsiz Citroen Xantia ilanı ver

TL
Resim ekle
Bu sayfa Citroen Xantia kullananlar tarafından oluşturulan Citroen Xantia kullanıcı yorumları ve incelemeleri içerir. Citroen Xantia yakıt tüketimi nasıldır? ne kadar yakar? ikinci eli nasıldır? Citroen Xantia nedir? nasıldır? özellikleri nedir? Citroen Xantia kullanan var mı? alınır mı? , tavsiye eder misiniz? fiyatları nasıldır? Citroen Xantia şikayetlerini ve sorularını içerir.